Voor veel mensen is spaghetti alla mollica een gerecht waar ze nog nooit van hebben gehoord. Dit gerecht is een klassieker uit het zuiden van Italië en het is zo makkelijk te maken! Het wordt meestal gemaakt met spaghetti, maar je kunt elke soort pasta gebruiken. De mollica zijn broodkruimels. Vroeger was het Zuiden van Italië niet rijk en werd Mollica gebruikt als garnering omdat het werd gezien als kaas van de arme mensen. Als je geen broodkruimels kunt vinden, gebruik dan gewoon paneermeel. Dit gerecht is heerlijk voor een snelle lunch of avondmaaltijd. Spaghetti alla mollica is een gerecht op basis van spaghetti, broodkruimels en knoflook. Het is een populair gerecht in Sicilië, Italië.
Spaghetti alla mollica voor 4 personen.
Ingrediënten*
– olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
– 2 gedroogde peperoncini (kleine rode pepertjes)
– 2 ansjovisfilets
– 1 bakje kerstomaatjes, in twee gesneden
– 1 pak spaghetti
– kruim van een stukje oud brood
– paar takjes peterselie, fijngehakt
– peper en zout
* eventueel 1 citroen.
Bereidingswijze
1- Begin met het koken van de spaghetti en ga door met stap 2.
2- Laat wat olijfolie op laag vuur warm worden in een koekenpan en smoor hierin de knoflook, de peperoncini en de ansjovisfilets. Houd het vuur laag, zodat de knoflook niet aanbrandt en laat de kerstomaatjes meebakken.
3- Vermeng broodkruim met wat fijngehakte peterselie en bak dit in een andere koekenpan knapperig in wat olijfolie.
4-Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan met de tomaatjes. Schep het broodkruim erop en laat al omscheppend even meebakken.
5- Eet smakelijk!
TIP: Je kunt er voor een fris accent ook nog wat geraspte citroen over de spaghetti strooien aan het eind.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?