Of je nu onverwacht vrienden over de vloer krijgt of jouw vrijdagmiddagborrel nét wat meer pit wilt geven, goede borrelhapjes zijn onmisbaar. Bij Salt & Vinegar houden we van snacks die eenvoudig te maken zijn, maar wél indruk maken. Geen uren in de keuken, maar snel op tafel en boordevol smaak.
Deze vijf snelle borrelhapjes tillen jouw borrel gegarandeerd naar het volgende niveau. Simpel, lekker en altijd een succes!
1. Geroosterde Kikkererwten Met Gerookt Paprikapoeder
Op zoek naar gezonde én knapperige borrelhapjes? Deze geroosterde kikkererwten zijn de perfecte vervanger voor chips. Spoel een blik kikkererwten af, dep ze droog en hussel met olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en zeezout. Rooster 30 minuten op 200°C tot ze crunchy zijn.
➡️ Tip: Voeg chilivlokken toe als je van spicy houdt.
2. Bietenhummus Met Gegrilde Pita
Voor borrelhapjes met een twist maak je deze vrolijke bietenhummus. Pureer geroosterde bietjes met kikkererwten, tahin, citroensap en knoflook. Serveer met warme gegrilde pita’s of krokante crackers. De kleur alleen al is een feestje op tafel!
➡️ Lekker met: Feta-kruimels en verse munt eroverheen.
3. Mini Aardappel-Rösti’s Met Crème Fraîche En Bieslook
Wil je borrelhapjes die eruitzien alsof je uren hebt staan zwoegen? Maak deze mini rösti’s! Rasp aardappels, knijp ze uit en meng met zout en peper. Bak kleine hoopjes goudbruin in een pan. Serveer met een lepel crème fraîche en verse bieslook.
➡️ Extra luxe: Voeg een plakje gerookte zalm of vegan carrot lox toe.
4. Olijven Met Sinaasappel En Rozemarijn
Geef je borrelhapjes een mediterrane vibe met zelfgemarineerde olijven. Marineer groene olijven met sinaasappelschil, verse rozemarijn, knoflook en olijfolie. Laat minimaal een uurtje trekken. Zó veel lekkerder dan kant-en-klaar!
➡️ Variatie: Probeer ook eens citroenschil, tijm en chilipeper.
5. Knapperige Zoete Aardappelchips
Zelf chips maken klinkt misschien als veel werk, maar deze zoete aardappelchips zijn super easy. Snijd dunne plakjes (een mandoline is top), besprenkel met olijfolie en zeezout en bak in de oven of airfryer tot ze knapperig zijn. Ideaal als gezonde borrelhapjes!
➡️ Dip erbij? Maak een frisse yoghurt-limoendip of pittige aioli.
Borreltijd Was Nog Nooit Zo Lekker!
Met deze borrelhapjes ben jij klaar voor elke gelegenheid. Ze zijn snel te maken, superlekker en zien er ook nog eens mooi uit op de borrelplank. Blijf Salt & Vinegar volgen voor nog meer makkelijke recepten, borreltips en foodinspiratie.