Home » Blog » Spaghetti met aubergine en courgette

Spaghetti met aubergine en courgette

by admin
Spaghetti met aubergine en courgette

Spaghetti met aubergine en courgette is een geweldige manier om wat van die zomergroenten te gebruiken. Het is ook een lichte en gezonde optie voor een doordeweekse maaltijd én het is ook een lichter alternatief voor de traditionele spaghetti met gehaktsaus. De sleutel tot het succes van dit gerecht is het goed garen van de aubergine en courgette. Als je dat niet doet, kunnen ze nogal waterig zijn en wordt de saus erg lopend. Een andere tip is om een goede kwaliteit spaghetti te gebruiken. Dit zal helpen om wat van het overtollige vocht van de groenten te absorberen. Spaghetti met aubergine en courgette is een heerlijk gerecht voor een zomeravond. Het is licht maar vullend, en de groenten voegen veel smaak toe. Plus, het is echt makkelijk te maken. Lees snel het recept hieronder en ga aan de slag. Veel kookplezier.

Categorie: Hoofdgerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 30 minuten 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Streek: Italië

Kosten: laag

  1. Ingrediënten voor Spaghetti met aubergine en courgette voor 4 personen
  • 360 gram spaghetti 
  • 2 aubergine
  • 2 courgette 
  • 400 gram tomatensaus
  • 1 ui
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

  1. Bereidingswijze
  1. Snijd en hak de ui fijn. Snij de aubergine en courgette in kleine stukjes en bak ze 5 minuten in een pan met olijfolie. Voeg de ui toe en na een paar minuten ook de tomatensaus en een snufje peper. Bak, met gesloten deksel het geheel nog 10 minuten.
  2. Kook de pasta in gezouten kookwater, giet af en voeg de aubergine, courgette saus en geraspte kaas toe. 

Wil je meer lekkere hoofdgerechten?

You may also like