Home » Blog » Lasagna

Lasagna

by admin
Lasagna recept

Wat is er niet heerlijk aan Lasagna? Lasagna is een klassiek gerecht dat door iedereen kan worden gegeten. Het is een geweldige maaltijd voor elke gelegenheid, en het is ook een van de meest populaire gerechten op het internet. Hoewel lasagne meestal wordt gemaakt met gemalen rundvlees, zijn er vele variaties van dit gerecht die verschillende vleessoorten of zelfs helemaal geen vlees gebruiken. Er zijn ook vegetarische en veganistische versies van lasagne. Wat je voorkeur ook is, er is altijd een lasagne die bij je past. Dit gerecht heeft het allemaal: kaas, pasta en vlees. Het is het perfecte comfort eten voor een kille dag. En het is makkelijk van tevoren te maken en later op te warmen. Of je nu een grote groep mensen te eten geeft of gewoon op zoek bent naar een stevige maaltijd, lasagne is altijd een goede keuze. Dus als je in de stemming bent voor iets comfortabels en lekkers, probeer dit gerecht dan eens.

Ingrediënten / benodigdheden voor Lasagna

– 1/2 a 1 ui

– 3 teentjes knoflook

– 500 gr. Rundergehakt

– italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)

– 1 laurierblaadje

– sambal

– 3 kleine blikjes tomatenpuree

– 1 blik gepelde tomaten in stukjes

– 1 pakje gezeefde tomaten

– 1 pak voorgekookte lasagnevellen

– olijfolie

– 2 bolletjes mozzarella OF 10 of meer plakken kaas

– 50 gr. Boter

– 50 gr. Bloem

– 500 ml. Melk

– suiker

– peper en zout

Bereidingswijze

1- Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, en halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. 

2- In een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt deze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. 

3- In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper bakken. 

4- Voeg aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe en op breng op smaak met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje. 

5- 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. 

6- Voor de bechamelsaus, de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (een beetje klonterig is goed). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. 
7- In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella OF 4 plakken kaas. 

8- Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, en vervolgens weer. 

9- Afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven, boven het middelste gedeelte van de oven. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het “knettert” is het klaar.

Wil je meer lekkere hoofdgerechten?

You may also like