Dit gerecht is makkelijk te maken en kan in ongeveer 35 minuten op tafel staan. Rigatoni arrabbiata is een traditioneel Italiaans pastagerecht dat oorspronkelijk uit Rome komt. Het wordt gemaakt met rigatoni pasta, dat is een grote buisvormige pasta, in een pittige tomatensaus. De naam van het gerecht komt van het woord “arrabbiata”, wat “boos” betekent in het Italiaans. Dit verwijst naar de pikantheid van het gerecht. Dit gerecht is uiteraard vele malen milder of wellicht niet pikant, maar het originele recept is zeker niet voor de zwakkeren onder ons. Rigatoni arrabbiata is een pastagerecht met een flinke portie kracht. Het belangrijkste ingrediënt in dit gerecht is de chilipeper. Als je geen fan bent van pittig eten, zou ik aanraden dit ingrediënt te vermijden en te vervangen met normale pepers/paprika.
Categorie: Hoofdgerecht
Gemiddelde bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Streek: Italië
Kosten: laag
- Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gram rigatoni pasta
- 300 gram tomatenpuree
- 50 gram gedroogde champignons
- 120 gram pancetta
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 rode (chili)peper
- 60 gram Parmezaans kaas
- olijfolie
- zout
- Bereidingswijze
- Week de gedroogde champignons 30 minuten in een kom met water.
- Hak de uien en doe ze in een pan met olie en knoflook, bak ze en voeg daarna de gesneden pancetta toe en bak deze nog enkele minuten.
- Voeg daarna de tomatenpuree, champignons, gehakte rode peper, en zout toe en laat alles nog 20 minuten koken op gematigd vuur.
- Kook de rigatoni in gezouten kookwater, giet af en meng de saus met de pasta en serveer met een beetje Parmezaans kaas.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?