Spaghetti Bolognese is een klassiek Italiaans gerecht dat door mensen van over de hele wereld wordt gegeten, en is een must voor iedereen die van pasta houdt. Dit gerecht wordt gemaakt met een eenvoudige tomaten- en vleessaus, en het kan gemakkelijk worden opgemaakt of afgezwakt, afhankelijk van je voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een snelle doordeweekse avondmaaltijd of een meer indrukwekkende maaltijd om met vrienden te delen, dit recept zal je niet teleurstellen.
Spaghetti Bolognese voor 4 personen
Ingrediënten*
– 1 klont boter (20 g)
– 2 uien, fijngesnipperd
– 2 wortels, in heel kleine stukjes
– 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
– 400 g rundergehakt (kan ook met varkensgehakt)
– 750 g gepelde tomaten uit blik
– Halve theelepel oregano
– Kwart tot halve theelepel basterdsuiker
– 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden
– 1 laurierblaadje
– 1 eetlepel olijfolie
– 400 g spaghetti
– 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
– Peper en zout
* U kunt altijd zelf nog aan het recept sleutelen
Bereidingswijze
1- Verhit de boter in een braadpan. Voeg de ui, wortelen en bleekselderij toe en bak ze ongeveer 6 minuten onder regelmatig omscheppen. Voeg het gehakt toe en kook het voortdurend omscheppend nog ongeveer 5 minuten mee.
2- Doe de gepelde tomaten met het sap in een kom. Roer de oregano, basterdsuiker en peterselie erdoor.
3- Doe het tomatenmengsel uit stap 2 en het laurierblaadje bij de inhoud in de braadpan (stap 1). Breng het op smaak met peper en zout en roer goed. Laat de saus 40 minuten sudderen, af en toe goed roeren.
4- Breng ongeveer 20 minuten voordat de saus klaar is een grote pan water aan de kook en voeg de olijfolie en een snufje zout toe. Kook de spaghetti al dente (8 tot 9 minuten).
5- Laat de gare spaghetti goed uitlekken en doe hem in een diepe kom of schaal. Overgiet de spaghetti met de bolognesesaus (verwijder het laurierblaadje) en serveer de spaghetti bolognese met Parmezaanse kaas over de pasta gestrooid.
6- Eet smakelijk!
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?