Gevulde makreelfilet is een geweldige manier om je culinaire vaardigheden te tonen en indruk te maken op je gasten. Makreel is een vissoort die gewoonlijk in de oceaan wordt aangetroffen. Hij staat bekend om zijn vette vlees en sterke smaak. Makreelfilet is een populair gerecht dat wordt gemaakt door de vis te vullen met ingrediënten zoals groenten, kruiden en specerijen. De sleutel tot het maken van dit gerecht is het vullen van de makreelfilets met een smaakvolle vulling. Daar gebruik ik selderij, ui en wortel voor in combinatie met tomatensaus. Het is bijna onmogelijk om niet te genieten van gevulde makreelfilet.
Categorie: Hoofdgerecht
Gemiddelde bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Streek: Italië
Kosten: laag
- Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram makreelfilet
- 2 stengel selderij
- 1 ui
- 1 wortel
- Peterselie
- 200 gram paneermeel
- 200 gram tomatensaus
- 2 eetlepels geraspte Parmezaan kaas
- olijfolie
- zout en peper
- Bereidingswijze
- Snijd de groenten in kleine stukjes.
- Bak de groenten in een pan met olijfolie en voeg het paneermeel toe en bak het geheel 3 minuten.
- Doe alles daarna in een kom en voeg de geraspte parmezaan kaas toe en een beetje peper.
- Vul de makreel met de vulling en doe de rest rondom de makreel in de ovenschaal en bak 15 minuten op 180°.
- Serveer de makreel met warme tomatensaus en een beetje olijfolie.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?