Home » Blog » Elicoidali met gorgonzola en pistache

Elicoidali met gorgonzola en pistache

by admin
Elicoidali met gorgonzola en pistache

Elicoidali met gorgonzola en pistache is het perfecte voorbeeld van hoe eenvoudige ingrediënten kunnen samenkomen om iets bijzonders te creëren. Elicoidali zijn een pastasoort die lijkt op macaroni, maar met een twist. Het Italiaanse woord ‘elica’ betekent spiraal en daarom hebben ze de vorm van kleine schroefjes, of spiralen. De combinatie van gorgonzola en pistache is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse smaken van blauwe kaas en noten. Dit gerecht zal zeker in de smaak vallen bij iedereen die van lekker eten houdt. Elicoidali is ook nog eens een zeer geschikte pasta voor een pastasalade. Mocht je je afvragen waar het te koop is: Elicoidali zijn te vinden in de meeste Italiaanse supermarkten. In het kort: Elicoidali met gorgonzola en pistache, eet smakelijk!

Categorie: Hoofdgerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 30 minuten 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Streek: Italië

Kosten: laag

  1. Ingrediënten voor 4 personen
  • 400 gram elicoidali 
  • 120 gram gorgonzola kaas
  • ½ glas room
  • 30 gram boter
  • 60 gram pistacchi noten
  • 60 gram pecorino kaas
  • peterselie
  • zout 

  1. Bereidingswijze
  1. Snij de gorgonzola kaas in kleine stukjes en voeg de kaas en room in een pan en kook deze tot een homogene crème. Bak in een pan de pistache noten.
  2. Kook de pasta in gezouten kookwater en laat uitlekken.
  3. Meng de pasta met de gorgonzola crème en pistache noten en server op een bord en voeg daarna nog geraspte pecorino kaas en gemalen peterselie toe.

Wil je meer lekkere hoofdgerechten?

You may also like