Home » Blog » Franse Uiensoep

Franse Uiensoep

by admin
Franse Uiensoep

Franse uiensoep is een heerlijke en makkelijke soep om te maken. Hij is ook heel veelzijdig, want hij kan met verschillende soorten uien en kaas worden gemaakt en wordt gegarneerd met croutons (in dit geval met stokbrood). Deze soep is perfect voor een winterse maaltijd, omdat hij hartig en vullend is. Hij kan ook van tevoren worden gemaakt en opnieuw worden opgewarmd, dus hij is perfect voor drukke doordeweekse avonden. Deze soep kan als hoofdgerecht of als voorgerecht worden geserveerd. Franse uiensoep is een eenvoudige soep om te maken, maar hij zit boordevol smaak. Deze soep kan worden gemaakt in minder dan een uur, en het dient zo een vier personen.

Categorie: Voorgerecht

Ingrediënten: Vegetarisch, groenten

Gemiddelde bereidingstijd: Tussen 41 en 59 minuten 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Streek: Frankrijk

Kosten: laag

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:

– 50 g boter

– 500 g uien, grof gesnipperd

– 1 liter kruidenbouillon

– 1 laurierblaadje

– 1 stukje foelie

– 2 theelepels tijm

– Halve stokbrood

– 100 g gruyère (kaas), geraspt

Bereiden:

1- Smelt de boter in een braadpan en schep de uien erdoor. Smoor de uien afgedekt in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar. Neem het deksel van de pan en laat de uien op matig hoog vuur in 5 minuten goudbruin kleuren. 

2- Voeg de bouillon met het laurierblaadje, het stukje foelie en de tijm toe en verwarm de soep ca. 20 minuten op heel zacht vuur. Verwarm intussen de oven voor op 175 °C. 

3- Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken en rooster ze in de oven goudbruin. 

4- Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee sneetjes brood en schep de uiensoep erop. Strooi de geraspte kaas erover. Schuif de kommen met uiensoep in de oven en laat de kaas in ca. 5-7 minuten smelten en iets kleuren. 

5- Serveer direct en eet smakelijk!

Wil je meer lekkere voorgerechten?

You may also like