Home » Blog » Tiramisu met chocolademousse

Tiramisu met chocolademousse

by admin
Tiramisu met chocolademousse

Tiramisu met chocolademousse is een van die desserts die tegelijk licht en rijk kunnen zijn. Het is een klassiek Italiaans dessert dat wordt gemaakt met laagjes in koffie gedrenkte lange vingers, mascarponecrème en cacaopoeder. Tiramisu met chocolademousse is een variant op het klassieke recept en voegt een extra laagje chocolade toe. De chocolademousse geeft de tiramisu een rijkdom die hem over de top tilt. Als je op zoek bent naar een decadent dessert om indruk te maken op je gasten, kijk dan niet verder dan de tiramisu met chocolademousse. Deze twee desserts worden vaak samen geserveerd omdat ze elkaar zo goed aanvullen. De koffie in de tiramisu past perfect bij de chocolade in de mousse.

Tiramisu met chocolademousse hoort in de koelkast te staan voor minstens 5 uur.

Ingrediënten / benodigdheden*

– 6 eieren, gesplitst

– 110 g suiker

– 500 g mascarpone

– 30 lange vingers

– 250 ml sterke koffie, lauwwarm

– 200 g pure chocola

– 100 ml slagroom, lobbig geslagen

– 4 eetlepels cacaopoeder

– Plasticfolie

*Optioneel: 1 glas Amaretto, een paar frambozen.

Bereidingswijze

1- Klop de eidooiers wittig met de 110 gram suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel.

2- Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas, doop de lange vingers in de koffie (optioneel: en de Amaretto) en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken).

3- Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag. Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn.

4- Bedek de glazen met plasticfolie en laat de Tiramisu minstens 5 uur in de koelkast opstijven. Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder en een paar frambozen op de Tiramisu.

Wil je meer lekkere nagerechten?

You may also like