Categorie: vlees
Gemiddelde bereidingstijd: 20 minuten( voorbereiding) + 40 minuten (kooktijd) + 2 uur marineren
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Streek: Italië
Kosten: laag
Ingrediënten voor 4 personen*
– 500 gram verse tagliatelle “groen en geel” bereid met eieren
– 300 gram konijnenvlees zonder bot, in blokjes gesneden
– 1 ui, in stukken gesneden
– 1 glas witte wijn
– 1 laurierblad
– 2 takjes peterselie
– 1 takje tijm
– 2 gele paprika, in blokjes gesneden
– 30 gram pecorino kaas
– 5 á 6 eetlepels olijfolie
– Zout en peper
* optioneel: peterselie
Bereidingswijze
1- Meng in een kom de in kleine stukken gesneden ui, de aromatische kruiden (laurierblad, peterselie en tijm), de in blokjes gesneden konijn, een snufje peper, witte wijn en laat het geheel 2 uur marineren.
2-Snij de paprika in kleine blokjes en bak deze met het konijnenvlees en 5 eetlepels olijfolie voor ongeveer 30 minuten met gesloten deksel. Indien nodig voeg een beetje warm water toe. Met zout op smaak brengen.
3-Kook de verse tagliatelle “al dente” en voeg de konijnsaus en de geraspte pecorino kaas toe.
4- Doe er een paar blaadjes peterselie op voor het serveren, en eet smakelijk.
Tip: Om klontering van de verse pasta te voorkomen, voeg in het kokend water een eetlepel olijfolie toe.