Home » Blog » Tomatensoep met komijn

Tomatensoep met komijn

by admin
Tomatensoep met komijn

Deze tomatensoep met komijn is een heerlijk en eenvoudig recept dat in minder dan een uur kan worden gemaakt. Als het buiten koud is en je iets warms en troostends nodig hebt, is er niets beter dan een kom tomatensoep. Dit recept is gemaakt met komijn, wat het een beetje een kick geeft. Het beste aan deze soep is dat hij makkelijk te maken is en in minder dan een uur op tafel staat. Dus als je op zoek bent naar een snelle en makkelijke maaltijd, probeer deze tomatensoep dan eens.

Tomatensoep met komijn voor 4 personen

Ingrediënten*

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 3 teentjes knoflook, gesnipperd

– 2 groene paprika’s, in kleine stukjes

– 750 g rijpe tomaten, zonder vel en in blokjes

– Halve theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel gemalen komijn

– 2 eetlepels fijngesneden peterselie

– 500 ml groentebouillon (tablet)

– 8 gedroogde vijgen, in reepjes

– E.v.t. croutons

– Peper en zout

* U kunt altijd zelf nog aan het recept sleutelen

Bereidingswijze

1- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en paprika voor ongeveer 5 minuten. 

2- Doe de tomaten erbij en laat deze op hoog vuur nog ca. 5 minuten pruttelen.

3- Roer het paprikapoeder, de komijn en de peterselie erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Laat de vijgenreepjes ongeveer 5 minuten in de soep meegaren.

4- Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de tomatensoep in voorverwarmde kommen en bestrooi met croutons.

5- Uw tomatensoep met komijn is klaar. Eet smakelijk!

Wil je meer lekkere voorgerechten?

You may also like