Home » Blog » Plumcake

Plumcake

by admin
Plumcake

Als je nog nooit pruimencake (ofwel plumcake) hebt gehad, dan staat je een verrassing te wachten. Deze cake is gemaakt van gedroogd fruit waaronder ruimen en is absoluut heerlijk. Het is perfect voor zomerse bijeenkomsten of zelfs gewoon als eenvoudig dessert. Het is een zeer oud recept, en men zegt dat het dateert uit de tijd van het Romeinse Rijk. Het is een zeer populair dessert in Italië en vele andere landen. Plumcake wordt meestal geserveerd tijdens de kerstperiode. Je kunt pruimencake vinden bij de meeste bakkerijen, maar als je het zelf wilt maken, is hier een recept.

Categorie: Nagerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 90 minuten 

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Streek: Overige landen

Kosten: laag

  1. Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 gram meel
  • 3 eieren
  • 100 gram gepelde amandelen
  • 250 gram gedroogd fruit (dadels, abrikoos, pruim, druiven)
  • 3 eetlepels honing
  • Ee snufje kaneelpoeder
  • Zoet gistdeeg
  • 2 glaasjes rum
  • ½ glas slagroom
  • Boter
  • 100 gram paneermeel
  • poedersuiker

  1. Bereidingswijze
  1. Meng de druiven met de rum.
  2. Maal de amandelen fijn en snij het gedroogd fruit in stukken.
  3. Meng in een pan de eieren en honing. Voeg daarna het gedroogd fruit, amandelen, druiven, gist, kaneel en meel toe en meng als laatste de slagroom erbij.
  4. Smeer een bakvorm met boter in en strooi het paneermeel in de bakvorm.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 50 minuten op 180 °.
  6. Als de plumcake lauw is, serveer het gegarneerd met poedersuiker.

Wil je meer lekkere nagerechten?

You may also like