Home » Blog » Taco’s met kip

Taco’s met kip

by admin
Taco’s met kip

Het is moeilijk te ontkennen dat taco’s een van de lekkerste en populairste gerechten zijn die er zijn. En taco’s met kip zijn een favoriet voor veel mensen. Er zijn (bijna) eindeloze mogelijkheden wat betreft vullingen en beleg, en daarom zijn ze zo lekker. Of je ze nu simpel of beladen wilt, er is een kip taco voor jou. Laten we eens wat dieper ingaan op dit klassieke gerecht. Taco’s zijn een van de populairste Mexicaanse gerechten en ze kunnen met verschillende soorten vlees worden gemaakt, maar taco’s met kip zijn zeker een favoriet. Ze zijn makkelijk te maken, sappig, en vol van smaak. Plus, ze zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar iets lichts. Uiteraard hebben wij hieronder een heerlijk en makkelijk recept voor taco’s met kip. Dit gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een leuke weekendlunch. Het beste deel over dit recept is dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan jouw wensen. Voeg je favoriete toppings, zoals kaas, zure room, of salsa, en geniet!

Ingrediënten*

– 600 g kipfilet of kalkoen in blokjes

– Kippenbouillon of groentebouillon of water, zoveel er nodig is

– 10 tot 12 bloemtortilla’s, warm gemaakt (in magnetron of oven)

– Peper en zout

* U kunt altijd zelf nog aan het recept sleutelen

Om te serveren*

– 200 g feta of queso fresco, verkruimeld 

– Salsa van geroosterde tomaten

– Guacamole

– Takjes verse koriander

– Pikante saus (zoals Tabasco)

* U kunt ook andere extraatjes gebruiken om bij de taco’s te serveren.

Bereidingswijze

1- Doe de kipfilet in een pan. Giet er zoveel bouillon of water bij dat hij onderstaat. Breng alles op smaak met zout als je water of ongekruide bouillon gebruikt.

2- Breng op matig vuur tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen tot de kip helemaal gaar is. Neem de kip uit het kokend water en laat het even afkoelen. Breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.

3- Schik voor het serveren de stukjes kip in het midden van elke tortilla. Strooi er een handvol verkruimelde feta over. Schep er wat salsa van geroosterde tomaten en wat guacamole over. Garneer met een toefje verse koriander. 

4- Serveer meteen. Geef er extra salsa van geroosterde tomaten, guacamole, pikante saus bij.

5- Eet smakelijk!

Wil je meer lekkere hoofdgerechten?

You may also like