Noedelsoep met kip is een heerlijke, stevige maaltijd die perfect is voor koude winteravonden. Het is gezond, caloriearm ook super makkelijk om te maken! Deze soep zal zeker een favoriet worden in de familie. De soep kan van tevoren worden gemaakt, dus het is geweldig voor de maaltijd prep. Dit is een snel en makkelijk recept voor kippennoedelsoep. Het kan worden gemaakt in minder dan een zo’n 30 minuten, en het is vol van smaak. Lees hieronder het gehele recept en deel vooral je ervaringen met ons. Eet smakelijk alvast.
Noedelsoep met kip voor 4 personen
Ingrediënten*:
– 100 gram Shiitakes (een eetbare paddenstoel, die van nature voorkomt in China en Japan)
– 100 gram waterkers
– 125 gram eiernoedels
– 1.5 liter kippenbouillon (u kunt deze ook zelf maken)
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 hele wortel
– 250 gram gare kippenvlees
– 0.5 theelepel vijfkruiden poeder
* U kunt dit recept ook vegetarisch maken.
Bereidingswijze:
1- Snijd de shiitakes in plakjes, en wortel in kleine blokjes.
2- Was de waterkers en laat deze uitlekken.
3- Breng de bouillon aan de kook.
4- Neem een aparte pan, kook hierin de gare kippenvlees en voeg hierbij de waterkers, de sojasaus en het vijfkruiden poeder aan toe.
5- Voeg de noedels, de shiitakes en blokjes wortel aan het bouillon toe en kook de noedels in circa 5 minuten gaar. Trek na 1 minuut koken de noedels met een vork los. Voeg de inhoud van de aparte pan van stap 4 hier aan toe. Nog even een minuutje roeren.
6- Eet smakelijk!
TIP: Voor een vegetarische noedelsoep gebruik je groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
Wil je meer lekkere voorgerechten?