Als je van tomaten houdt, dan zul je dit recept voor gevulde tomaten geweldig vinden. Dit is een heerlijk gerecht voor een zomerse picknick, potluck, barbecue, borrel of uiteraard als bijgerecht. Het is ook een goede manier om extra tomaten te gebruiken die je in de tuin hebt of die je extra had gekocht maar het nog even moet gebruiken voordat het slecht gaat. Het beste van dit gerecht is dat het heel gemakkelijk te maken is. Tomaten zijn een heerlijk en gezond voedingsmiddel, maar ze kunnen nog lekkerder zijn als ze gevuld zijn! Ik hou van gevulde tomaten. Ze zijn een geweldig zomergerecht en ze zijn zo makkelijk te maken. In principe vul je ze met wat je maar wilt – rijst, couscous, quinoa, gehakt, groenten, enz. – en dan bak je ze in de oven. Ik hou er ook van om er een beetje kaas op te doen.
Categorie: Bijgerecht
Gemiddelde bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Streek: Griekeland
Kosten: laag
- Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram sla
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ citroensap
- 4-5 blaadjes fijngesneden basilicum
- 8 dikke tomaten
- pecorino kaas
- zwarte olijven
- zout
- Bereidingswijze
- Breng de sla op smaak met olijfolie, zout, citroensap en basilicum.
- Snijd het hoofd van de tomaten en verwijder het vruchtvlees.
- Vul de tomaten met sla, stukjes pecorino kaas en zwarte olijven.
Tip: vulling is ideaal te combineren met couscous of quinoa.
Wil je meer lekkere bijgerechten?