Home » Blog » Spaghetti met rode peper

Spaghetti met rode peper

by admin
Spaghetti met rode peper

Spaghetti met rode peper is een heerlijk, makkelijk te maken Italiaans gerecht. Ik weet wat je denkt, spaghetti met rode peper? Dat is raar. Maar geloof me, het is heerlijk. Ik ben geen grote fan van rode peper, maar als het samen met de spaghetti wordt gekookt, geeft het een subtiele smaak die echt lekker is. Plus, het is een snelle en makkelijke maaltijd om te maken. Het is makkelijk te maken en staat in minder dan 30 minuten op tafel. Plus, het is een gezonde optie die boordevol smaak zit. De sleutel tot dit gerecht is het gebruik van goede kwaliteit rode pepers. Ik gebruik graag rode paprika’s die lichtjes geroosterd zijn. Je kunt deze in de supermarkt vinden bij de andere Italiaanse ingrediënten. Dit gerecht wordt het best geserveerd met een goed glas rode wijn. Eet smakelijk 🙂

Categorie: Hoofdgerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 5 minuten( voorbereiding) + 15 minuten (kooktijd) 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Streek: Italië

Kosten: laag

  1. Ingrediënten Spaghetti met rode peper voor 4 personen
  • 320 gram spaghetti 
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 rode peper
  • 1 takje peterselie
  • ½ glas olijfolie
  • zout 

  1. Bereidingswijze
  1. Breng water in een pan aan de kook. 
  2. In de tussentijd was de peterselie en snijd deze heel fijn.
  3. Giet in een pan olijfolie, 2 teentjes knoflook met schil en de overige geschilde teentjes, in stukjes gesneden en rode peper.
  4. Bak het geheel maximaal  2-3 minuten, zonder aan te bakken. 
  5. Kook de pasta ‘al dente’.
  6. Giet de pasta daarna in een pan samen met de rode peper en de geschilde knoflook teentjes.
  7. Serveer de pasta met een beetje fijngehakte peterselie.

Wil je meer lekkere hoofdgerechten?

You may also like