Home » Blog » Parboiled rijst met kip, paprika’s, cucurbita, erwten en tomaat

Parboiled rijst met kip, paprika’s, cucurbita, erwten en tomaat

by admin
Parboiled rijst met kip, paprika's, cucurbita, erwten en tomaat

Parboiled rijst met kip, paprika’s, cucurbita, erwten en tomaat is een smakelijk en voedzaam gerecht dat zowel gemakkelijk te bereiden als veelzijdig is. Het gerecht combineert de rijke smaak van parboiled rijst met de zoete smaak van paprika’s, de zachte textuur van courgette en de hartige smaak van kip, erwten en tomaat. Het is een gerecht dat geschikt is voor alle seizoenen en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren en ingrediënten die beschikbaar zijn. Parboiled rijst met kip, paprika’s, cucurbita, erwten en tomaat kan worden gegeten als een hoofdgerecht, als bijgerecht bij een ander gerecht, of kan worden ingevroren om later te worden gegeten. Het is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is en perfect is voor een snelle en gezonde maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 kopjes parboiled rijst
  • 4 kopjes water
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 1 kopje bevroren erwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie of koriander voor garnering

Instructies:

  1. Spoel de parboiled rijst af in een vergiet en laat het uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de kipfilet toe en bak deze tot hij gaar is.
  4. Voeg de paprika’s en courgette toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tomatenblokjes en bevroren erwten toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg de parboiled rijst, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
  7. Voeg het water toe en roer nogmaals.
  8. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het afgedekt sudderen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen, ongeveer 20-25 minuten.
  9. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog 5 minuten staan, afgedekt.
  10. Garneer met verse peterselie of koriander, indien gewenst.

Serveer de parboiled rijst met kip, paprika’s, cucurbita, erwten en tomaat direct uit de pan als een smakelijk en voedzaam gerecht. Eet smakelijk!

You may also like