Home » Blog » Mosselen met citroen en dille

Mosselen met citroen en dille

by admin
Mosselen met citroen en dille

Mosselen zijn heerlijke en snelle zeevruchten die op veel verschillende manieren kunnen worden bereid. Dit recept voor mosselen met citroen en dille is een eenvoudige maar smaakvolle manier om ze te bereiden. De zuurheid van het citroensap verheldert de smaak van de mosselen, terwijl de dille een vleugje zoetheid toevoegt. Dit gerecht kan worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht. Dit recept is perfect voor een zomeravond. Het is licht, gezond en smaakvol. Dit recept is een gerecht dat in minder dan 30 minuten kan worden gemaakt. Alles wat je nodig hebt is iets meer dan 3 pond mosselen, verse citroen, dille, knoflook. Dit recept wordt het best geserveerd met een knapperig stokbroodje maar dat is uiteraard optioneel en vrijwel afhankelijk van de sfeer en situatie.

Categorie: Voorgerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 25 minuten 

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Streek: overig

Kosten: laag

  1. Ingrediënten voor 4 personen
  • 1,5 kg mosselen
  • 2 citroen
  • 1 bos dille 
  • 1 teentje knoflook
  • ½ glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper

  1. Bereidingswijze
  1. Was en snij de citroen in schijven.
  2. Was de mosselen onder de kraan, maak ze schoon en doe ze in een pan samen met olijfolie, wijn, citroen, deel van dille en fijngehakte knoflook.
  3. Breng op smaak met peper en kook tot de mosselen zich openen.
  4. Filter het gekookte vocht en giet dit op het te serveren bord, voeg de mosselen toe en garneer met limoen en restant van dille.

Wil je meer lekkere voorgerechten?

You may also like