Een stuk kalfsvlees met sla klinkt misschien niet als het meest opwindende gerecht, maar Lattuga stammetje met kalfsvlees is in feite een zeer populaire en heerlijke maaltijd in Italië. Dit gerecht is een heerlijke en makkelijke manier om van kalfsvlees te genieten. Het is gemaakt van kalfsvlees in plaats van het gebruikelijke gemalen rund- of varkensvlees. Het kalfsvlees geeft het gerecht een meer delicate smaak en textuur. Voor dit recept heb ik biologisch gemalen kalfsvlees van een lokale boerderij gebruikt. Ik heb ook verse kruiden uit mijn tuin gebruikt. Lattuga stammetje met kalfsvlees is een geweldige manier om te pronken met jouw culinaire vaardigheden en indruk te maken op gasten. Het is ook een goede optie voor degenen die op zoek zijn naar iets anders dan de gebruikelijke gerechten. Het belangrijkste bij dit gerecht is dat je verse ingrediënten gebruikt en het kalfsvlees goed gaart.
Categorie: Hoofdgerecht
Gemiddelde bereidingstijd: 80 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Streek: Italië
Kosten: laag
- Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kalfsvlees
- Lattuga sla
- 2 wortels
- Selderij
- 1 ui
- zout
- Bereidingswijze
- Was en snij de wortels, selderij en ui in stukjes en voeg alles samen in een pan met water.
- Breng water aan de kook en voeg gezouten kalfsvlees toe. Kook op laag vuur voor een uur.
- Laat vlees uitlekken en maal fijn.
- Kook in hetzelfde water de lattuga voor enkele minuten. Filter het gekookt water en hou dit apart.
- Leg de lattuga bladeren op een kom en voeg in het centrum het gemalen vlees toe.
- Rol de bladeren en bind ze op met keukentouw tot een klein stammetje.
- Leg de stammetjes in een pan, bedekt met het gefilterde water en laat nog 5 minuten koken.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?