Home » Blog » Komkommersoep

Komkommersoep

by admin
Komkommersoep

Komkommersoep is een verfrissende en gezonde soep die perfect is voor de zomer of wanneer je een lichte maaltijd nodig hebt. Het is gemakkelijk te maken en kan zelfs van tevoren worden gemaakt. Deze soep kan gekoeld of op kamertemperatuur worden geserveerd. Je kunt hem ook wat pittiger maken met wat hete saus of Sriracha. In de zomer zijn komkommers in het seizoen en ze maken een geweldige soep. Deze soep is verfrissend en makkelijk te maken. Het is ook een gezonde optie voor lunch of diner. Het beste van deze soep is dat hij van tevoren kan worden gemaakt en in de koelkast kan worden bewaard voor later. Komkommersoep is een geweldige manier om komkommers uit je tuin of van de versmarkt te gebruiken. Serveer het met een scheutje yoghurt en of crème fraiche.

Voorgerecht, soep/ extra gezond / vegetarisch / groenten / -15 min

Ingrediënten / benodigdheden*

– 1 komkommer (meer komkommers voor meer soep)

– 2 tl maïzena

– 1 bekertje crème fraiche

– 1 tl tijm

– 1 tl. mosterd, 

– peper,

– Leerdammer kaas

*Optioneel: waterkers voor garnering

Bereidingswijze

1- 3/4 liter water aan de kook brengen.

2- Komkommer in stukken snijden en in kokend water iets gaar laten worden. 

3- Pureren met de staafmixer. 

4- Maïzena door de crème fraiche roeren. 

5- Crème fraiche, tijm en mosterd door de soep kloppen tot de soep glad gebonden is. 

6- Op smaak brengen met peper. 

7- In een bord hele kleine blokjes Leerdammer-kaas leggen en hier de warme soep opscheppen. 

8- Optioneel: Garneren met een toefje waterkers.

Wil je meer lekkere voorgerechten?

You may also like