Een van mijn favoriete makkelijke kiprecepten is deze kipfilet met Parmezaanse kaas en dressing. Het is een snelle, gezonde en heerlijke maaltijd waar het hele gezin van zal smullen. Plus, het is perfect voor die drukke doordeweekse avonden wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. Kipfilet met Parmezaanse kaas en dressing is een gerecht dat in minder dan een half uur kan worden gemaakt en het zit boordevol smaak. De sleutel tot het maken van een geweldige kip Parmezaan is het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Ik gebruik altijd vers geraspte Parmezaanse kaas waarbij ik het zelf rasp, maar er zijn ook zakjes kant en klare geraspte kaas te vinden in supermarkten. Ik gebruik ook graag een goede kwaliteit olijfolie voor de dressing.
Categorie: Hoofdgerecht
Gemiddelde bereidingstijd : 15 minuten (voorbereiding) + 5 minuten (kooktijd)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Streek: Italië
Kosten: laag
- Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram kipfilet
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 glas witte wijn
- paneermeel
- 1 eetlepel gemalen aromatische kruiden
- 40 gram boter
- zout
- Bereidingswijze
- Verdeel de kipfilet, naar behoeven, in 2 of 3 stukken en marineer ze 15 minuten in een kom met wijn en aromatische kruiden.
- Laat de kipfilet uitlekken en droog ze af met keukenpapier. Wentel ze eerst in de Parmezaanse kaas, daarna in de geklopte en gezouten en tenslotte in de paneermeel.
- Smelt de boter in een pan en laat de kipfilet op medium vuur 2 minuten bakken, totdat ze bruin zijn. Serveer, naar believen, de kipfilet samen met radicchio sla met gevlokte Parmezaanse kaas.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?