Er gaat niets boven een klassiek comfortgerecht, en voor veel mensen betekent dat gehaktballen in tomatensaus. Dit gerecht is eenvoudig te maken en kan gemakkelijk aan je smaak worden aangepast. Of je je gehaktballen nu graag met een beetje pit of vol groenten eet, er is altijd wel een recept voor jou. En als je echt avontuurlijk bent, waarom probeer je dan niet je eigen tomatensaus te maken? Dit is een klassiek recept voor gehaktballen in tomatensaus. Het is eenvoudig, heerlijk, en kan van tevoren worden gemaakt. De gehaktballetjes zijn mals en sappig, en de saus is rijk en smaakvol. Je kunt rundvlees, varkensvlees, of een combinatie van de twee gebruiken voor dit recept. Ik gebruik graag alleen gemalen rundvlees.
Categorie: Hoofdgerecht
Gemiddelde bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Streek: Italië
Kosten: laag
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kalfsgehakt
- 4 eieren
- 1 ui
- 500 gram tomatensaus
- 50 gram paneermeel
- 2 teentje knoflook
- Peterselie
- 80 gram parmezaan kaas
- 80 gram geraspte parmezaan kaas
- olijfolie
- zout en peper
- Bereidingswijze
- Meng een geklutst ei in het gehakt, samen met peterselie, 1 teentje gemalen knoflook, geraspte parmezaan, paneermeel en een snufje zout. Kneed het gehakt en leg apart.
- Schil de tomaten in blokjes en voeg in een pan samen met gehakte ui, andere teentje knoflook, peper, zout en gehaktballen en bak 25 minuten de gehaktballen met saus. Serveer de gehaktballen met tomatensaus, gemalen peterselie en parmezaan kaas.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?