Trek in iets hartigs maar niet te zwaar? Dit gerecht is perfect voor jou! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en interessante manieren om aardappelen te koken, en dit recept voor gebakken aardappelen met pancetta is zeker een van mijn favorieten. Het is eenvoudig te maken, en het resultaat is altijd heerlijk. De sleutel tot dit gerecht is het gebruik van pancetta van goede kwaliteit. Ik koop de pancetta bij een lokale Italiaanse delicatessenzaak, maar je kunt het ook in de meeste supermarkten vinden. Dit gerecht is simpel, maar zo lekker. Het is de perfecte comfort food voor een koude winterdag. Gebakken aardappelen gevuld met pancetta en gegarneerd met kaas. Yum!
Categorie: Bijgerecht
Gemiddelde bereidingstijd: 10 minuten (voorbereiding) + 7 minuten (kooktijd)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Streek: Italië
Kosten: laag
- Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram voorgekookte aardappelen
- 100 gram pancetta in blokjes
- zout en peper
- Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in ringen van ½ cm. Bak in een pan de pancetta ongeveer 1 minuut. Voeg de aardappelringen toe en meng het geheel ongeveer 6 minuten op hoog vuur, zonder deksel.
- Breng de aardappelen op smaak met een snufje zout, peper en serveer de aardappelen.
Wil je meer lekkere hoofdgerechten?