Home » Blog » Chocolade Mousse

Chocolade Mousse

by admin
chocolade mousse recept

Categorie: Nagerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 35 minuten + afkoelperiode

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Streek: Italië

Kosten: laag

  1. Ingrediënten voor 6 personen
  • 2 eiwit
  • 5 eigeel
  • 300 gram slagroom
  • 250 gram pure chocolade
  • 100 gram suiker
  • droge koekjes (speculoos of Oreo koekjes)

  1. Bereidingswijze
  1. Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie in een schaal. Meng de eigeel met de helft van de suiker, voeg de chocolade toe en laat alles afkoelen.
  2. Klop de eiwit met de overgebleven suiker tot een homogene massa en voeg deze bij de chocolade en eigeel. Voeg daarna de slagroom toe, vul de bakvormpjes en laat alles 3 uur in de koelkast rusten.
  3. Serveer de mousse in glazen of kleine schaaltjes met gesnipperde chocolade en droge koekjes.

You may also like