Home » Blog » Garnalen met knoflook en peterselie

Garnalen met knoflook en peterselie

by admin
Garnalen met knoflook en peterselie

Garnalen met knoflook en peterselie is een heerlijk gerecht om te maken voor een snelle en gemakkelijke doordeweekse maaltijd of zelfs informele lunch. Dit gerecht is vol van smaak en zal zeker bij iedereen aan tafel in de smaak vallen. Dit garnalen met knoflook en peterselie recept is snel, gemakkelijk, en heerlijk. Plus, het gaat goed samen met verschillende bijgerechten, dus je kunt mixen en matchen om een maaltijd te maken die bij jou past.

Categorie: Voorgerecht

Gemiddelde bereidingstijd: tussen 16 en 25 min 

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënt: Zeevruchten

Streek: Spaans

Kosten: laag

Ingrediënten*:

 – 24 grote, verse ongepelde garnalen, ca. 750 g totaalgewicht

– Olijfolie, voor het besprenkelen

– Zout en peper

– 3-4 teentjes knoflook (fijngehakt)

– Een grote handvol verse bladpeterselie, fijngehakt

*optioneel: Halve citroen.

Bereidingswijze:

1- Bestrooi de garnalen met zout en peper en besprenkel ze royaal met olijfolie.

2- Verhit een grillpan of grote koekenpan op een hoog vuur tot hij zeer heet is. De pan is heet genoeg wanneer een erop gesprenkelde druppel water onmiddellijk sist en verdampt.

3- Leg de garnalen op de hete grillpan en bak ze onder een keer omdraaien ca. 6 minuten per kant tot ze ondoorschijnend zijn en de schalen bruin beginnen te worden. Strooi er de knoflook en peterselie over en bak zonder omscheppen nog ongeveer 1 minuut. Draai de garnalen nog een laatste keer om. 

4- Serveer de garnalen op een schaal (optioneel: pers halve citroen en giet deze over de garnalen) en tast toe!

Wil je meer lekkere hoofdgerechten?

You may also like