Courgettesoep

Courgettesoep

Courgettesoep

Courgettesoep of zucchini soep is een geweldige manier om courgettes uit je tuin of van de boerenmarkt te gebruiken. Het is eenvoudig te maken en kan warm of koud worden geserveerd. Dus je kunt hem van tevoren maken en in de koelkast zetten tot je hem gaat eten. Dit recept is voor een basis courgettesoep, maar je kunt er andere groenten aan toevoegen, zoals erwten of wortels, als je dat lekker vindt. Je kunt ook experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om uit te vinden wat je het lekkerst vindt. Dit is een heerlijke courgettesoep voor in de zomer. Het is licht, maar vullend en vol van smaak. Je kunt hem met elke soort courgette maken, maar ik geef de voorkeur aan de kleine courgette.

Categorie: Voorgerecht

Gemiddelde bereidingstijd: 15 minuten 

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënt: Vegetarisch, Kip, Groenten

Streek: Overig

Kosten: laag

Ingrediënten*:

– 1 courgette, in stukjes

– 1 ui, in stukjes

– 1 eetlepel olijfolie

– 2 eetlepels groene pesto

– 200 ml melk

– Staafmixer

*Optioneel: 500 ml kippenbouillon (niet voor vegetarisch), zout en peper.

Bereidingswijze

1- Fruit de courgette en ui zachtjes aan in de hete olie. 

2- Voeg (optioneel: de bouillon en) de pesto toe en kook de courgette in ca. 8 minuten zachtjes gaar. 

3- Pureer de courgette met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep en meng de melk erdoor. 

4- Warm de soep nog heel even door (optioneel: en voeg zout en peper naar smaak toe).

5- Eet smakelijk!

Wil je meer lekkere voorgerechten?