Home » Blog » Heerlijk & Simpel: Tomaat Burrata

Heerlijk & Simpel: Tomaat Burrata

by Admin

Bereidingstijd: 10 minuten | Keuken: Italiaans | Leestijd: 3 minuten

Burrata is een heerlijke, romige kaas die perfect past bij de frisse smaak van tomaten. Dit eenvoudige, maar elegante gerecht is ideaal voor een snelle lunch of als voorgerecht tijdens een diner. Hieronder vind je stap-voor-stap instructies voor het maken van een verrukkelijke tomaat burrata schotel, inclusief suggesties voor garnituren die de smaken naar een hoger niveau tillen.

Ingrediënten:

  • 4 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
  • 1 burrata (ongeveer 200 gram)
  • Verse basilicumblaadjes
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel garnituur: balsamico glazuur, pijnboompitten, rucola

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de tomaten: Begin met het snijden van de tomaten in gelijkmatige plakjes. Leg deze plakjes in een overlappende cirkelvorm of in een rechte lijn op een groot bord of een platte schaal.
  2. Toevoegen van de burrata: Plaats de burrata in het midden van de tomaten. Als de burrata erg groot is, kun je deze voorzichtig openbreken en de romige binnenkant laten zien.
  3. Garneren: Scheur enkele basilicumblaadjes en strooi deze over de tomaten en burrata. Druppel royaal olijfolie over het geheel en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Optionele garnituren: Voor een extra dimensie kun je een beetje balsamico glazuur over de burrata drizzelen. Een handjevol geroosterde pijnboompitten toevoegen geeft een heerlijke crunch en nootachtige smaak. Een beetje rucola rond de burrata zorgt voor een frisse, peperige toets.

Serveren:

Dien dit gerecht onmiddellijk op, bij voorkeur met vers, knapperig brood of een lichte, frisse salade. De combinatie van zoete tomaten, romige burrata, en de rijkdom van de olijfolie met de frisheid van basilicum zorgt voor een smaaksensatie die zowel simpel als luxueus is.

Tip:

Kies voor de beste ingrediënten die je kunt vinden, vooral de tomaten en de burrata, omdat deze de hoofdrolspelers zijn in dit gerecht. Verse, lokaal gekochte of biologische tomaten en hoogwaardige burrata maken echt het verschil.

Geniet van dit heerlijke gerecht dat niet alleen de smaakpapillen verwent, maar ook een lust voor het oog is. Bon appétit!

You may also like