Home » Blog » Authentieke Pasta Alfredo: Een Eenvoudig Italiaans Meesterwerk

Authentieke Pasta Alfredo: Een Eenvoudig Italiaans Meesterwerk

by Admin

Bereidingstijd: 15 minuten | Keuken: Italiaans | Leestijd: 3 minuten

Pasta Alfredo, vaak geassocieerd met een romige saus kent zijn oorsprong in Rome, Italië. Het authentieke Italiaanse recept bestaat verrassend genoeg uit slechts drie hoofdingrediënten en is vrij van room, wat vaak als een standaardcomponent wordt beschouwd in vele andere varianten van het gerecht. Dit minimalistische recept laat de subtiele smaken van de ingrediënten op een voortreffelijke manier tot hun recht komen. Hieronder volgt een eenvoudige handleiding voor het maken van traditionele Pasta Alfredo, met opties voor garnituren die het gerecht verder kunnen verrijken.

Ingrediënten:

 • 400 gram fettuccine
 • 100 gram ongezouten boter
 • 150 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
 • Optioneel garnituur: zwarte peper, peterselie, knoflook (licht gebakken in boter)

Bereidingswijze:

 1. Pasta koken: Breng een grote pot met licht gezouten water aan de kook. Voeg de fettuccine toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Bewaar een kopje van het kookvocht voordat je de pasta afgiet.
 2. Saus maken: Terwijl de pasta kookt, smelt je de boter in een grote pan op middellaag vuur. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de gesmolten boter en roer tot het een gladde massa vormt.
 3. Combineren: Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met de boter en kaas. Gebruik een tang om de pasta door de saus te mengen, voeg geleidelijk meer Parmezaanse kaas en een beetje gereserveerd pasta kookvocht toe om een romige textuur te krijgen. De warmte van de pasta zal helpen om een emulsie te vormen met de boter en kaas, wat resulteert in een gladde en glanzende saus.
 4. Serveren: Serveer de pasta onmiddellijk nadat deze met de saus is gemengd. De Alfredo moet romig en rijk zijn zonder te vloeibaar of te dik te zijn.

Optionele Garnituren:

 • Zwarte peper: Voeg versgemalen zwarte peper toe voor een beetje pit.
 • Peterselie: Een beetje vers gehakte peterselie kan voor een frisse toets en kleur zorgen.
 • Knoflook: Voor een subtiele knoflooksmaak, kun je een paar teentjes knoflook licht bruinen in de boter voordat je de kaas toevoegt.

Tips:

 • Gebruik de beste kwaliteit Parmezaanse kaas die je kunt vinden en rasp deze vers.
 • Zorg ervoor dat de pasta echt al dente is; het zal doorgaan met koken terwijl het wordt gemengd met de hete boter en kaas.

Dit traditionele Italiaanse Pasta Alfredo recept bewijst dat eenvoud soms de sleutel is tot de meest smaakvolle gerechten. Het combineert de luxe van boter en kaas met de perfecte textuur van al dente pasta tot een gerecht dat zowel geruststellend als elegant is. Perfect voor een rustige avond thuis of een snelle en bevredigende maaltijd. Buon appetito!

You may also like