Gebakken ei avocado open sandwich is een heerlijk en gezond ontbijt of lunchgerecht. Het is snel en gemakkelijk te maken en bevat veel voedingsstoffen, zoals eiwitten, gezonde vetten en vezels. De avocado geeft het sandwich een romige en smaakvolle textuur. Je kunt het sandwich naar eigen smaak aanpassen door er andere ingrediënten aan toe te voegen, zoals tomaat, ham, bacon of spinazie.
Hieronder is het recept voor gebakken ei avocado open sandwich:
Ingrediënten voor gebakken ei avocado open sandwich
- 2 eieren
- 1 avocado, gepeld, gepit en in plakjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 2 sneetjes brood
- Optioneel: kaas, bieslook, cayennepeper, paprikapoeder
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de eieren toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten per kant of tot ze gaar zijn.
- Breng de eieren op smaak met zout en peper.
- Smeer de avocadoplakjes op een snee brood.
- Leg de eieren op de avocadoplakjes.
- Bestrooi de eieren met kaas, bieslook, cayennepeper of paprikapoeder (optioneel).
- Leg de andere snee brood op de eieren.
- Bak het sandwich in de koekenpan nog 1-2 minuten per kant of tot het brood goudbruin en krokant is.
- Serveer het sandwich direct.
Tips
Voor een extra romige avocado, snijd je de avocado in plakjes en doe je ze in een kom met een scheutje citroensap. Laat de avocadoplakjes even staan voordat je ze op het brood doet.
Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen aan je sandwich, zoals tomaat, ham, bacon of spinazie.
Voor een vegetarische versie laat je de kaas weg.
Je kunt het sandwich ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak het sandwich in 10-12 minuten gaar.
Geniet van je gebakken ei avocado open sandwich!