Home » Blog » De vijf beste restaurants van Nederland

De vijf beste restaurants van Nederland

by admin
De vijf beste restaurants van Nederland

Wij houden van eten. Koken is heel leuk omdat je lekker creatief bezig kan zijn. Maar wanneer een ander voor je kookt is dat ook genieten. Genieten van een maaltijd in een restaurant in Nederland vinden inmiddels de meeste mensen leuk. Wanneer je uit eten gaat in een Michelinster restaurant is dat hemels. Nederland heeft veel bekende restaurants. Maar welke zijn dat? Waar bevinden die zich en waarom zijn ze verkozen tot de beste? In dit blog lees je meer over de vijf beste restaurants in Nederland. Wist je trouwens dat er meer dan 100 Michelinster restaurants zijn in Nederland?

De Librije

Gevestigd in Zwolle is de driesterrenrestaurant de Librije. Met zijn unieke gerechten en een hele bijzondere menusamenstelling staat de Librije op s’werelds 57e plaats. Dat is een hele bijzondere prestatie. Het restaurant is gehuisvest in een 15e-eeuwse bibliotheek die oorspronkelijk deel uitmaakte van een Dominicaanse abdij.

Inter Scaldes

Inter Scaldes is nog een driesterrenrestaurant uit Nederland, gevestigd in Kruiningen in Zeeland tussen de Ooster- en Westerschelde. Sterrenchef Jannis Brevet komt ook uit Zeeland dus de Zeeuwse invloeden zijn zeker terug te vinden in het menu.

Aan de Poel

Met een wijncollectie van meer dan 600 wijnen is de tweesterrenrestaurant Aan de Poel ook en must-go. Gevestigd in Amstelveen. Het menu wisselt elke drie weken en is geïnspireerd door de natuur. 

Tribeca

Tribeca, ofwel Triangle Below Canal is een beroemde wijk (driehoek) in New York. Daar is dit twee sterren restaurant uit Heeze (Noord-Brabant) naar vernoemd. Groenten en kruiden worden lokaal gekweekt in een unieke moestuin waar ingrediënten in de avond al op je bord liggen. 

Ciel Bleu

We sluiten deze lijst af met nog een twee sterren restaurant. Ciel Blue is trouw aan de Franse keuken en heeft al in 2008 zijn tweede Michelinster gekregen. Dit restaurant met een adembenemende uitzicht is te vinden op de 23e etage van Hotel Okura gevestigd in Amsterdam.

You may also like